Известие

Collapse
No announcement yet.

гори масло като побъркана

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Само за информация- това с наливането на газ в цилиндрите съм го пробвал лично и нищо не става. После ремонт на главата- припасване на клапани, шлайф на главата, гумички. Смяна на маслени сегменти и биелни лагери. Колата гореше здраво масло след като оправих главата, после я отворих пак и смених сегментите и лагерите и сега не гори никакво масло въпреки, че духа от щеката и от капачката за наливане на масло и въпреки че духа върви като луда.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Това с газта дава резултат само ако има запекли сегменти.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        то това е идеята, но дотам. Щом е за ремонт, не става с магически течности и т.н!

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Никакъв резултат не дава, още стоят сегментите в мазето, яко спекли, три дена и наливах газ през свещите.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            Никакъв резултат не дава, още стоят сегментите в мазето, яко спекли, три дена и наливах газ през свещите.
            Най-вероятно си нацелил газ - менте

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Най-вероятно си нацелил газ - менте
              Първо изтичаше бързо газта, после забави и реших, че има ефект, но уви.

Comment

Първо изтичаше бързо газта, после забави и реших, че има ефект, но уви.
                Не се майтапя, като говоря за ментето. Ползвал съм доста време газ за горене (това всъщност е керосин), като диелектрична течност за една електроерозийна машина. Заключението до което съм стигнал е, че има огромна разлика в качеството на това, което се намира на пазара.
                А и всеки, който е ползвал петромаксов фенер, също знае че доста често това, което продават по железариите просто не става.

Другата вероятност е просто да са били много яко запекли.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Не се майтапя, като говоря за ментето. Ползвал съм доста време газ за горене (това всъщност е керосин), като диелектрична течност за една електроерозийна машина. Заключението до което съм стигнал е, че има огромна разлика в качеството на това, което се намира на пазара.
                  А и всеки, който е ползвал петромаксов фенер, също знае че доста често това, което продават по железариите просто не става.

Другата вероятност е просто да са били много яко запекли.
                  газта си беше супер, после с нея си палих печката една година има газени лампи по стените с декоративна цел, но са функциониращи и понякога ги паля и горят прекрасно със същата газ

Comment

газта си беше супер, после с нея си палих печката една година има газени лампи по стените с декоративна цел, но са функциониращи и понякога ги паля и горят прекрасно със същата газ
                    Говоря за петромаксов фенер а не за газена лампа с фитил или за разпалване на печка.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Говоря за петромаксов фенер а не за газена лампа с фитил или за разпалване на печка.
                      Газта беше още от соца- тогава нямаше ментета

Comment

Газта беше още от соца- тогава нямаше ментета
                        С това трябваше да започнеш. Тогава и ракията беше истинска

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

С това трябваше да започнеш. Тогава и ракията беше истинска
                          ми аз ти казвам, че няма ефект, ти не вярваш.

Comment

аз мисля да пробвам със газта к'вот стане
                            Last edited by mitaka484; d.m.y г., 11:36.

Comment

Първоначално публикувано от mitaka484 Покажи съобщение
                              аз мисля да пробвам със газта к'вот стане
                              Сваляш по една свещ от цилиндър, източваш маслото и го пазиш, слагаш съд под картера да тече газта вътре, наливаш газ в цилиндрите с някакво маркуче, като спре да тече взимаш от съда отдолу и пак го наливаш. И така докато ти втръсне. Може да я буташ напред на зад на четвърта да се движат буталата. После наливаш старото масло палиш да поработи, накрая точиш и слагаш ново масло и филтър.

Comment

Колеги, смених гумичките и се оправи...... за момент!!!! след 2 седмици каране и никакво горене на масло се гонихме с едни приятели и много ама мнооооогоо пържене видя тази алфа. на другия ден проверявам маслото и ужас...... 2-300 грама нямаше. и започна пак да гори и започна да ПУШИ зверски синьо. отидох при друг майстор в пазарджик, който ми го препоръчаха. работел само с италиански коли, попита ме какви са гумичките и дали ги е лепил предишния, казах му че са за 20лв. всичките и едва ли ги е лепил. тогава той ми каза, че много хора идвали след като някой др им сменил гумичките и всички били със изкочили гумички или били хлабави. днес чакам да се обади да е взема и ще видя какво е станало, но предишния майстор ми беше казал, че всмукателния колектор бил чист и това е признак, че не са сегменти.... дано да се оправи....
                                аааа да ви се похваля и ми направиха мизерия на колата... от заден ляв стоп през целия калник и цялата врата ми е надраха с ключ до ламарина..... ужассссс

Comment

Working...
                                X